Higiena

Da bi se izognili težavam s prebavo ter zastrupitvam, moramo biti pozorni tudi na higieno. To je v naravi težje, še posebej, če v bližini nimamo tekoče vode. Pomagamo si lahko s camping vodno vrečo s plastično pipo (na voljo so v vseh večjih nakupovalnih centrih), ki jo obesimo na najbližje drevo in že imamo priročen umivalnik v naravi! V pomoč so nam tudi vlažilni robčki.

Pred in po koncu priprave živil si umijemo roke. Pred peko ves kuhinjski delovni pribor očistimo z blago raztopino čistila, speremo z vodo in obrišemo s čisto krpo. Postopek večkrat ponovimo tudi med samim pečenjem. Pri tem pazimo, da ne uporabljamo istega krožnika za surovo in pečeno meso. Ko je hrana pečena, jo pokrijemo, da ne ostane izpostavljena soncu in insektom.
 

Preberite tudi

  • Žar za enkratno uporabo

  • Osnovna oprema za piknik

  • Zeleni listi = zelene misli

  • Zgodovina piknikov