Mehiški frijoles refritos
Kategorije: Kuharski nasveti
Na piknikih ne gre brez prilog in brez tistih jedi, ki jih kar z žlico naložimo ali na krožnike ali pa v tortilje in tacose. Poleg običajnih prilog lahko za nadev uporabimo različno obogatene že pripravljene zelenjavne, paradižnikove in druge omake. Nekateri bodo v tortilje z veseljem dali tudi kar popečeni prebranec, še izvirnejši pa boste, če za piknik pojedino pripravite mehiški Frijoles Refritos (mehiški pražen fižol).
Ker gre le za prilogo k drugim dobrotam, se vam ni treba ubadati z iskanjem pravega črnega fižola in svinjske masti, na kateri bi fižol pražili tako dolgo, da bi postal pasta. Navdušili boste že s približkom, ki ga pripravite tako, da pretlačite 2 konzervi rdečega fižola z dodatkom sesekljane srebrne čebulice, tako dobljeni pasti pa dodajte še dobro žlico olivnega olja in čili v prahu po okusu.
Več idej za zabavo na prostem ali doma s pridihom Mehike ponuja Natureta.