Osnovna oprema za piknik

Piknik košare in nahrbtniki

Za romantike po duši priporočamo košare za piknik iz ratana, za tiste bolj dinamične pa nahrbtnike za piknik iz tekstila. Oboji navadno vsebujejo osnovni pribor za piknik. Po vsebini in velikosti se razlikujejo glede na število oseb.

Zelo pestro izbiro košar in nahrbtnikov najdete v specializiranih trgovinah za dom, ki so običajno v vseh večjih nakupovalnih centrih.

Hladilna torba

Poleg klasične hladilne torbe, ki ohranja živila hladna s pomočjo zmrznjenih vložkov, so na voljo tudi takšne, ki jih lahko priključite v avtomobil. Slednje poleg hlajenja omogočajo tudi gretje, njihov razpon temperature je od 5 do 65°C. Hladilne torbe lahko kupite v vseh večjih hipermarketih in tehničnih trgovinah.

Kozarci, krožniki in jedilni pribor

Pri postrežbi hrane se lahko odločite za plastične krožnike in jedilni pribor. Če se le da, uporabite papirnate krožnike, ki so prijaznejši do narave. Najbolje pa je, da hrano z žara postrežete na keramičnih krožnikih in uporabite pravi pribor. Tako bodo dobrote z žara ohranile pravi okus, narava pa vam bo hvaležna.

Preberite tudi

  • Piknik na balkonu

  • Pomlad in alergije

  • Grozdje

  • Sveže začimbe