Piknik jedi lahko spečemo tudi v električni ponvi

Ker je letošnje poletno vreme muhasto in nepredvidljivo, težko najdemo primeren dan za piknik. Nič zato, piknik lahko organiziramo tudi na vrtu, balkonu ali celo v kuhinji. Za „domači” pikniki lahko namesto žara uporabimo kar električno ponev.

Električne ponve so v zadnjem času velik prodajni hit, saj v njih lahko hitro, enostavno in brez dima spečemo različne jedi, nenazadnje pa so tudi cenovno zelo ugodne.

Izbiramo lahko med različnimi oblikami in velikostmi električnih ponev, vse pa so izjemno lahke in imajo termostat za uravnavanje temperature ter dva ročaja za praktično uporabo.

So odlične za peko mesa, zelenjave, rib, pice, krompirja in palačink. So odlična rešitev za ohranjanje hrane tople, saj jo vklopljeno v elektriko enostavno postavimo na sredo mize in gostom postrežemo hrano kar direktno iz ponve.

Vzdrževanje je enostavno, saj je notranjost prevlečena s premazom proti oprijemanju, zato lahko ponev po peki enostavno obrišemo s kuhinjskimi papirnatimi sarvietami (seveda, ko se ohladi).

Preberite tudi

  • Kako dolgo hraniti ostanke hrane?

  • Zaščita kože pred mrazom

  • Zimski piknik

  • Oglje