Svež korenček za na žar in za kar tako
Kategorije: Kuharski nasveti
Na marsikaterem pikniku posebno pozornost posvetimo zdravojedcem, vegetarijancem, otrokom. Lepo je, če glede na prehranske potrebe pripravimo tudi za tiste, ki ne pričakujejo le mesa z žara in klasičnih prilog kaj posebnega. Marsikdaj pa jih lahko razveselimo tudi kar s preprostimi jedmi, ki se jedo kar sveže, mimogrede, z roko. Taka dobrota je na primer – korenček!
Zaloga očiščenih korenčkov bo z miz izginila še prede se boste okoli obrnili. Njegov okus le malokomu ne ustreza! Otroci bodo po njem posegli kot po kolačkih.
Preostalo zalogo korenčka, ki ga prej za 5 minut pokuhamo v slani vreli vodi in nato oplaknemo s hladno vodo, lahko premažemo z maslom, medom, balzamičnim kisom in popečemo na žaru. Po petih minutah bodo korenčki lahko karamelizirani in slastni!
Iz korenčka lahko pripravite tudi odlično prilogo za k mesu z žara. Korenje naribajte, dodajte enako količino sesekljanega česna, solite, prelijte s sezamovim oljem in malo belega kisa, dobro premešajte ter pustite stati čez noč v hladilniku. Presenetljivo osvežujoč dodatek k popečenemu mesu!
Tako za sveže hrustljanje kot za žar prilogo in peko izberite kakovosten korenček iz lokalne pridelave.