Žar za enkratno uporabo

Če sodite med ljubitelje spontanih piknikov, bo žar za enkratno uporabo kot nalašč za vas. Zaradi njegove priročne in lahke embalaže ga lahko shranimo v predalu svoje mize ali v prtljažniku avtomobila.

Takšen žar je idealen za spontane piknike, kampiranje, zabave ali piknike na potovanjih, pohodih in na plaži. Olajša nam tudi pripravo na peko, saj je takšen žar že pripravljen na prižig ter gorivo potrebuje le za začetku. Plameni usahnejo po približno 15 minutah in žar je pripravljen na peko. Med peko žara ne premikamo in se ga ne dotikamo.

Pri uporabi takšnega žaru moramo biti pozorni, da ga postavimo na primerno podlago. Najbolje je, da ga postavimo na kamnito ali drugo trdno in negorljivo podlago ter ne neposredno na travo. Na žaru pečemo svežo, nezmrznjeno hrano. Da bi se izognili zažgani hrani, jo med pečenjem večkrat obrnemo.

Pred in med pečenjem priporočamo uporabo varnostnih rokavic. Ko žar ugasne ga ne poskušajmo ponovno prižgati z dodajanjem goriva. Po uporabi žar najprej ohladimo, ga posipamo s peskom ali vodo ter ga šele potem odvržemo v zabojnik za smeti.

Cene žarov za enkratno uporabo se gibljejo med 3 in 5 Eur.

Preberite tudi

  • Za dober piknik potrebujemo dobro lokacijo

  • Halloween piknik za vse čarovnice

  • Piknik na strehi

  • Miza iz soda