Riba v zelenjavni posteljici

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 4 postrvi ali druge manjše ribe, teže do 300 g
  • 1 čebula ali 3 šalotke
  • 4 stebla stebelne zelene
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 100 g šampinjonov
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • neprečiščena sol
  • sveže mlet poper
  • 4 stroki česna
  • 1 neškropljena limona
  • 4 vejice kopra
  • 4 kosi papirja za peko
  • oljčno olje

Priprava

Ribe od znotraj natremo s soljo. Čebulo in zeleno na grobo nasekljamo. Šampinjone narežemo na rezine, češnjeve paradižnike pa prepolovimo. Primešamo sesekljan peteršilj, neprečiščeno sol in sveže mlet poper.

Ribo položimo na dovolj velik kos papirja za peko, jo nadevamo s sesekljano začinjeno zeleno in prekrijemo z rezinami limone. Vse skupaj prekrijemo s paradižnikovimi polovicami in narezanimi šampinjoni.

Vsaki ribi dodamo grobo narezan strok česna in vejico kopra. Papir položimo na kos alu folije, ribo prekrijemo s paprijem za peko in ga zapognemo, zavitke pa dobro zapremo, da tekočina ne izteče. Položimo na vroč žar in popečemo z obeh strani. Vmes enkrat obrnemo. Pečemo približno 20 minut. Preden postrežemo pokapamo z oljčnim oljem.

Nasvet: Postrežemo s krompirjevo solato z grahom.