Priprava Meso po želji narežemo na tri kose (če se odločimo za kračo, jo pečemo celo). Začinimo ga s soljo in poprom, premažemo z oljem, dodamo lovorov list in rožmarin. Pustimo ga stati 1 uro in medtem pripravimo žerjavico. Mlad krompir oščetkamo in ...
Priprava
Pravokotni pekač (najbolje ozek in visok, sestavine primerne za 1 kg pekač) obložimo s papirjem za peko, pečico pa segrejemo na 190 °C.
Bučo olupimo in zrežemo na kocke, ki jih nato 10 minut kuhamo v sopari ali z malo kropa. Kuhano bučn ...
Priprava 2/3 pečenih črnih oliv, 2/3 pečenih šampinjonov, na kocke narezano gorgonzolo in mozzarello, orehova jedrca,sesekljano baziliko in na drobne koščke narezane rezine melone zmešamo in ponudimo. Pršut zvijemo tako, da vanj vtaknemo na paličice ...
Priprava Smetano stepemo, primešamo očvrščevalec smetane, hren, skuto in rahlo premešamo. Nadev razporedimo na rezine šunke, zvijemo in postavimo za 30 minut v hladilnik. Serviranje: Okrasimo jih z vejicami majarona. ...
Priprava Krompir prerežemo, zavijemo v alu folijo in pečemo v žerjavici približno 45 minut. Ko vzamemo krompir iz žerjavice, na mesto kjer smo ga prerezali, namažemo zeliščno maslo ter potresemo sir, ki smo ga prej naribali. Na koncu dodamo ...
Priprava Vse sestavine na drobno nasekljamo. Vse skupaj stresemo v stekleno posodo in dobro premešamo. Sol in pekoče začimbe dodamo po okusu. V hladilniku pustimo stati 3 ure. Serviranje: Omaka je odlična priloga za tacose in tortilje. ...
Priprava Med zmešamo s tremi žlicami tople vode, primešamo poper in dodamo čili po okusu. Če ne želimo zelo pekoče jedi, iz čilija odstranimo semena in ga naribamo. Če uporabimo pasto, dodamo pol čajne žličke paste. Vse skupaj dobro premešamo. Nasolj ...
Medeno-ingverjeva omaka
Za to omako zmešamo jabolčni kis, med, ketchup, nasekljan feferon, česen in ingver ter ščepec soli. Rahlo pekoč okus nas bo prijetno poživil.
Omaka iz sojine omake, medu in limoninega soka
Sojini omaki vmešamo žlico m ...
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.