Iz kotlička

Škampi na buzaro

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 minut
Število oseb: 6

December ja čas za vse tiste jedi, ki jih imamo najraje.

Gamsova »juha«

Zahtevnost: 3/5
Čas priprave: 3 ure
Število oseb: 8

Tradicionalna jed, ki prihaja iz Kamniške Bistrice in so jo včasih pripravljali tako najpremožnejši kot nejrevnejši prebivalci.

Primorski brodet

Čas priprave: 1 ura
Število oseb: 4

Primorska kuhinja je znana po lahki hrani in je ena najbolj priljubljenih v slovenski kulinariki. 
 

Pad Thai

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 40 minut
Število oseb: 3

Znamenita ulična jed, ki jo na Tajskem ponujajo na vsakem koraku. 

Perutnina v vinu

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 1,5 ure
Število oseb: 4
Sestavine za 4 osebe: piščanec (teža cca 1,4 kg) 100 g dimljene slanine 12 glavic mlade čebule 200 g manjših gob 80 g stopljenega masla poper ½ l suhega rdečega vina ½ l osnove za piščančjo juho 1 bela čebula ½ vejice peteršilja 1 vejica timijana 1 lovorov list kruh maslo Priprava Meso operemo, ga … Preberite več

Krompirjev kotliček s hrenovkami

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4

Okusna mesna juha, ki bo potešila prvo lakoto pred pečenimi dobrotami z žara.