Solate

Majonezna solata

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 2
Priprava Zamrznjeno zelenjavo skuhamo in ohladimo. Primešamo ostale sestavine in serviramo.  

Žitna solata

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 2
Priprava Kašo skuhamo in odcedimo. K topli primešamo zmrznjeno koruzo. Počakamo, da se koruza odtali. Primešamo na kockice narezano papriko, celo čebulico, olje, kis in majaron.

Sadna solata z jogurtom

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 10 min
Število oseb: 2
Priprava Breskve zrežemo na kocke, višnje dobro odcedimo. Zmešamo z ostalimi sestavinami.

Riževa solata s kislimi kumaricami

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4
Priprava Riž, jajca in hrenovke skuhamo. Riž naj ne bo razkuhan(najboljši je vrste Parboiled) – prelijemo ga z mrzlo tekočo vodo, da zaustavimo kuhanje. Kumarice, gobice, olive, jajca in hrenovke narežemo. Ohlajenemu rižu dodamo tudi vse ostale sestavine. Dodamo kis, da je bolj sočno. Dobro premešamo. Popopramo in dosolimo, če je potrebno. Postavimo v hladilnik. … Preberite več

Pečena paprika v solati

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 10 min
Število oseb: 4
Priprava Paprike stresemo v skledo, po želji malo odcedimo in narežemo na široke trakove. Nasekljamo peteršilj in česen in z njim potresemo paprike. Po želji še solimo in popramo. Preden postrežemo , za nekaj časa postavimo v hladilnik. Solati lahko dodamo mocarello, feto… Dober tek!  

Morska solata

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 15 min
Število oseb: 2
Priprava Kuhanemu in ohlajanemu rižu primešamo na drobne kockice narezan paradižnik, na trakove narezanega lososa, razdrobljeno tuno iz konzerve, strt česen, rožmarin in olje.

Mediteranska solata

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 10 min
Število oseb: 2
Priprava Jajčevce pustimo cele, olive narežemo na kolobarčke, kapre grobo sesekljamo, papriko narežemo na trakove. Začinimo z origanom in prelijemo z olivnim oljem.

Mešana solata

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 2
Priprava Racvetkamo cvetačo in na kolobarje narezano korenje skuhamo (najboljše na sopari). Ohlajeni zelenjavi primešamo bučke in gobe. Prelijemo s prelivom iz jogurta, kisle smetane, limoninega soka, kisa in bazilike.

Jesenska solata

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 2
Priprava Kašo skuhamo, speremo in ohladimo. Zelenjavo ter sir narežemo na kocke in zmešamo z ovseno kašo. Začinimo in premešamo.  

Ješprenova solata

Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 2
Priprava H kuhanemu ješprenju primešamo na manjše kose narezane bučke, nasekljan paradižnik, na 2 cm narezane vložene beluše, cele kapre in preliv iz kisa, opisanega olja in zelišč (najboljše svežih).