Losos na žaru

Zahtevnost: 1/5
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Potrebne sestavine:

Sestavine:

  • 4 zrezki lososa po 250 g
  • 1 žlica limoninega soka
  • 6 žlic oljčnega olja
  • sol
  • bel poper
  • 6 lističev žajblja
  • nekaj vejic rožmarina

Omaka:

 

Priprava

Oljčno olje, limonin sok, sveže mlet bel poper in sol zmešamo v marinado in z njo premažemo kose lososa (lososa lahko nadomestimo s katerimi koli fileji ribe). Polagamo jih na vroč žar in jih pečemo 10 -15 minut, približno 5 minut na vsaki strani. Pri tem obrnemo samo enkrat! Med pečenjem kose lososa položimo čim bolj skupaj, da se ne izsušijo.

Takoj po pečenju lososa zavijemo v alu folijo, na kateri smo naredili posteljico iz žajblja in rožmarina. Vse sestavine za omako zmešamo skupaj in prelijemo po pečeni ribi.

Nasvet: Kot prilogo lahko postrežemo pečeno papriko Sinfonia Natureta skupaj s pečenimi črnimi olivami v olju Sinfonia Natureta. K jedi pa se odlično poda tudi Pečena paprika v solati ali omaka guacamole.