Archives

Stročji fižol v kraljevski solati

Priprava Stročji fižol in sladko koruzo odcedimo in stresemo v skledo. Česen očistimo, sesekljamo in dodamo k zelenjavi. Pečene šampinjone po potrebi narežemo na rezine in dodamo v skledo. Solato začinimo z limoninim sokom, sojino omako in solimo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem in drobnjakom. Če se bomo še bolj potrudili in solato pripravljali doma, lahko namesto vloženega izberemo 2 zavojčka zmrznjenega stročjega fižola Natureta (450g). Na voljo imamo več vrst fižola. Rumenega, zelenega al ...

Preberi več

Solata iz jajčevcev s kaprami in rukolo

Priprava Rukolo operemo in po potrebi narežemo na manjše kose ter jo stresemo v skledo. Sončnična semena na suho popražimo v ognjevarni ponvi, toliko, da začnejo pokati in zadišijo. Česen olupimo in sesekljamo. Jajčevce po potrebi narežemo na manjše koščke in dodamo k rukoli. Potresemo s kaprami, pokapamo z balzamičnim kisom in limono ter po potrebi solimo. Dodamo sesekljan česen, premešamo in potresemo s sončničnimi semeni.    ...

Preberi več

Omaka guacamole

Priprava Izberemo zrel avokado, ki se ob pritisku s prstom rahlo vda. Avokado prerežemo, odstranimo peško in ga z žlico postrgamo iz lupine. Zeleno maso zmečkamo z vilico. Čebulo drobno sesekljamo. Paradižnikove pelate in feferon narežemo na čim manjše koščke. Začinimo s koriandrom v prahu, soljo in okus ojačajmo s čilijem v prahu. Če imamo na voljo sveže lističe koriandra, bo omaka še boljša. ...

Preberi več

Francoska solata Natureta

Priprava Zmrznjeno zelenjavo za francosko solato (mešanica grah, korenje kocke, krompir kocke) do mehkega skuhamo nad paro ali v toliko vode, da je zelenjava pokrita. Po kuhanju vodo odlijemo, zelenjavo pa stresemo v skledo, jo solimo in pustimo, da se ohladi. Kisle kumarice narežemo na kocke. Beljak narežemo na kocke, rumenjak pa z vilicami zdrobimo in ga vmešamo k majonezi in gorčici. Ohlajeni zelenjavi dodamo mešanico majoneze, rumenjaka in gorčice.   ...

Preberi več

Krompirjeva solata z grahom in orehi

Priprava Krompir skuhamo v lupini in pustimo, da se ohladi. Nato ga olupimo in narežemo. Mlado čebulo in zelenjem narežemo na trakove. Orehova jedrca v ognjevarni ponvi na suho popražimo, toliko, da zadišijo. Krompir lahko enostavno in enakomerno narežemo z rezalnikom za trdo kuhana jajca. Stresemo ga v skledo. Dodamo grah in začinimo z oljčnim oljem, jabolčnim kisom, soljo ter sveže mletim poprom. Potresemo s praženimi orehi in nadrobljenim ali narezanim feta sirom. Lahko uporabimo tudi drug ml ...

Preberi več

Pečen česen na popečenem kruhu

Priprava Vsako glavico česna zavijemo v folijo in jo pečemo na srednje vročem žaru pol ure. Rezine kruha popečemo in postrežemo s pečenim česnom. Folijo predhodno odstranimo. Jedi se lotimo tako, da glavico prerežemo in s pomočjo noža iztisnemo vsebino iz ovoja. Namažemo jo na pečen kruh in prekrijemo z 1 do 2 filejema pečene paprike. Iz tako pečenega česna z dodatkom kisle smetane lahko pripravimo odlično omako k jedem z žara. Vročina pečenemu česnu odvzame ostrino, česen pa dobi sladek okus. P ...

Preberi več

Tunin namaz

Priprava Sončnična semena zmeljemo v mlinčku za kavo ali sekljalniku. Tunino odcedimo, stresemo v skledo in zdrobimo z vilico. Sardele ali inčune čim bolj tanko nasekljamo. Dodamo mehko maslo, mleta sončnična semena, sesekljan peteršilj, oljčno olje, sol in poper ter dobro premešamo. Po vrhu potresemo s kaprami in vloženim poprom. Postrežemo kot namaz na kruh ali dodatek k zelenjavi z žara. ...

Preberi več

Popečeni kruhki s paradižnikom

Priprava Paradižnik olupimo, odstranimo semena in ga sesekljamo (naj ne bo predrobno sesekljan). Solimo in popramo. Kruh popečemo na žaru ali v električnem grilu. Obe strani vročega kruha podrgnemo s česnom in kruh zložimo na velik krožnik. Vsak kos kruha na rahlo pokapamo z olivnim oljem in nanj damo veliko žlico sesekljanega paradižnika. Potresemo z baziliko ali peteršiljem in takoj postrežemo. Nasvet: Paradižniku lahko primešamo še na koščke narezano mozzarelo. ...

Preberi več

Italijanska paradižnikova juha z baziliko

Priprava V srednje visoki kozici na srednjem ognu segrejemo olivno olje. Ko je olje segreto, dodamo sesekljan pradižnik in sesekljano baziliko. Vse skupaj kuhamo dokler se paradižnik ne razpusti (10 – 15 min). Med kuhanjem večkrat premešamo. Juho nato stresemo v električni mešalnik, dodamo jušno osnovo in česen ter mešamo dokler ne dobimo goste juhe. Solimo in popramo po okusu. Nasvet: Juhi lahko med mešanjem dodamo krušno sredico in jed tako spremenimo v tradicionalno italijansko. ...

Preberi več

Pekoča piščančja bedra z medom

Priprava Med zmešamo s tremi žlicami tople vode, primešamo poper in dodamo čili po okusu. Če ne želimo zelo pekoče jedi, iz čilija odstranimo semena in ga naribamo. Če uporabimo pasto, dodamo pol čajne žličke paste. Vse skupaj dobro premešamo. Nasoljena bedra položimo v posodo z marinado, premešamo, da se dobro prepojijo in pustimo stati 30 min. Marinirana bedra spečemo na žaru ali v pečici. Bedra pečemo okoli 30 min. Ko meso okoli kosti izgubilo rožnato barvo, so bedra pečena. Serviranje: Pos ...

Preberi več