Sladice
Mitha lassi
Jogurtni napitek
Čokoladno pecivo – Brownie
Brownie – Čokoladno pecivo
Pustni krofi
Pust je čas razposajenih maškar in slastnih domačih ocvrtih dobrot kot so krofi in flancati.
Pri pripravi krofov je pomembna izbira moke, razmerje sestavin in vzhajanje testa. Pri izbiri moke se mnenja strokovnjakov razlikujejo, nekateri pravijo da je najboljša kar bela pšenična moka, spet drugi zagovarjajo izbiro kar namenske moke za krofe.
Krhki flancati
Flancati so poleg krofov najbolj značilna pustna sladica.
Čokoladni fondi in sadna nabodila
Sladkosnede razveselite s slastnim čokoladno-sadnim fondijem.
Kostanjev pire
Kostanj najprej olupimo ga damo kuhat v hladno vodo. Dodamo malo soli in pustimo, da vre toliko časa, da je kostanj kuhan, vendar še čvrst. Kostanj odcedimo in še vročega olupimo. Olupljenega damo v posodo skupaj z mlekom in sladkorjem in vse skupaj prevremo, malo ohladimo in nato pretlačimo. Sladko smetano stepemo. Kostanjev pire položimo … Preberite večAnanas na žaru
Sestavine: 1 svež ananas 1/2 skodelice rjavega sladkorja 1 žlica soka limete 1 žlica limoninega soka 2 žlici medu 1/4 žličke cimeta 3 skodelice pomarančnega ali limetinega sorbeta Priprava: Ananas očistimo, mu odstranimo sredico ter ga narežemo na kolute. Sladkor, sokove, med in cimet zmešamo v manjši skledi ter kolute premažemo ter z mešanico. Pečemo … Preberite večPečene banane s čokolado
Sladkosnedi bodo zagotovo navdušeni nad slastno piknik sladico, ki jo pripravite hitro in enostavno.