Igre in pikniki

Uživanje ob dobri hrani in svežem zraku lahko popestrite z raznimi zabavnimi igrami. Za vas smo zbrali nekaj aktivnosti, vabljeni pa ste, da nam svoje predloge pošljete na info@pikniki.si.

 

Lov na jabolka

Veliko skledo napolnimo z vodo in vanjo stresemo jabolka. Lovci na jabolka se razvrstijo okoli sklede, z rokami sklenjenimi za hrbtom. Vsak mora iz sklede nabrati čimveč jabolk, ne da bi pri tem uporabljal roke. Zmaga tisti, ki ima največ jabolk. Če je skleda premajhna za vse tekmovalce, jih razdelimo v dve skupini.

Leteča preproga

Za to igro potrebujemo odejo, pregrinjalo ali večji kos tekstila. Razgrnemo jo na tla, nanjo pa naj stopi dovolj ljudi, da lahko vsi udobno stojijo. Njihova naloga je, da odejo obrnejo na drugo stran. Ker pa je odeja leteča preproga, pri tem ne smejo stopiti z odeje na tla.

Ugani naslov pesmi

Pri tej aktivnosti tekmujeta dve ekipi. Poljubni član ekipe slikovno ponazori naslov pesmi, ki ga izbere (napiše) član nasprotne ekipe. Pri risanju ni dovoljeno govoriti ali uporabljati črk in številk. Za vsak pravilno uganjen naslov, dobi ekipa eno točko. Vsak član ekipe je enkrat na vrsti za risanje. Namesto naslovov pesmi lahko ugibate tudi naslove filmov ali imena znanih osebnosti.

Čarobna palica

Za to aktivnost potrebujmo daljšo leseno palico okrogle oblike. Igralci se postavijo v dve vrsti, ki si stojita nasproti in iztegnejo roke. Stojijo naj dovolj blizu, da se lahko dotaknejo rok igralcev na nasprotni strani. Dlani oblikujejo v pesti in iztegnejo kazalce, na katere položimo palico.

Naloga igralcev je, da palico položijo na tla, ne da bi pri tem umaknili prste. Ves čas igre se morajo palice dotikati s kazalci. Dokler se vsi igralci ne uskladijo kot ekipa, jim bo palica uhajala vedno više.

 

Preberite tudi

  • Na pikniku se sprehodite po vrvi

  • Hitri prigrizki

  • Razsvetlite poletne večere!

  • Piknik na balkonu