Novoletni prigrizki
Kategorije: Omake in prigrizki
Za zabavo si lahko omislimo številne omakice, v katere bomo namakali indijske kruhke, tortilja čips, listnate palčke in svežo zelenjavo.
Tadziki in paradižnikovo pomako, ki jo obogatimo z repki kozic ali popečenimi piščančjimi koščki, lahko veselo pojemo z indijskimi kruhki ali čapatiji, ki jih pripravimo tako, da moko, mlačno vodo, sol in ščepec pecilnega praška zamesimo v gladko maso. Pustimo počivati nekaj minut. Testu po želji dodamo peteršilj, drobnjak, česen, strta koriandrova semena ali čili. Kroglice testa razvaljamo na pomokani površini v velikosti palačink in jih popečemo v teflonski ponvi.
Tortilja čips lahko pomočimo v guacamole ali tunino omako.
V na osnovi smetane in jogurta narejenih pomak, kot so česnova ali iz kisle smetane, namakamo presno zelenjavo, ki jo narežemo na palice. Dobro se bodo obnesli korenček, stebelna zelena in sveže bučke.
Prav vse omake pa se bodo skladale tudi z listnatimi palčkami. Naredimo jih tako, da listnato testo narežemo na trakove in jih zavijemo v spiralo. Na vrhu jih potresemo še z sezamovimi semeni. … 3,2,1, namakamo!