Recepti

Naključni recepti

Musaka iz kislega zelja, krompirja in mesa

Na drobno narežemo čebulo in česen ter vse skupaj prepražimo. Dodamo mleto mešano meso in svež peteršilj ter prepražimo. Pazljivi moramo biti pri soljenju mesa, saj je že zelje nekoliko slano. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na tanke kolobarje. ...

Preberi več

Fižolovi štruklji

Priprava Vlečeno testo: v moko naredimo luknjico in vmešamo jajce, mlačno vodo, nasekljan peteršilj, sol in žličko limoninega soka. Zamesimo testo in ga pustimo počivati dobre pol ure. Fižolov nadev: skuhan fižol pretlačimo, dodamo kislo smetano in ...

Preberi več

Falafel

Priprava: Pred kuhanjem čičeriko približno 12 ur namakamo v vodi. Kuhamo jo dobro uro, zatem jo odcedimo, operemo v vreli vodi ter ponovno odcedimo. S pomočjo paličnega mešalnika ali multipraktika jo zmečkamo v pire ter dodamo na drobno nasekljano be ...

Preberi več

Pečen česen na popečenem kruhu

Priprava Vsako glavico česna zavijemo v folijo in jo pečemo na srednje vročem žaru pol ure. Rezine kruha popečemo in postrežemo s pečenim česnom. Folijo predhodno odstranimo. Jedi se lotimo tako, da glavico prerežemo in s pomočjo noža iztisnemo vsebi ...

Preberi več

Čokoladni smoothie z ingverjem

Sestavine za 4 osebe: 3 dcl vode 10 g svežega korenine ingverja 200 g temne čokolade za kuhanje 3 dcl sladke smetane 2 čajni žlički cimeta Priprava Olupljeno korenino ingverja narežemo na rezine (lahko tudi naribamo) ter položimo v vrelo vodo za 1 ...

Preberi več

Česnova omaka

Priprava Česen sesekljamo ali stisnemo skozi stiskalnik, peteršilj pa narežemo na drobno. Vse sestavine zmešamo in omako postavimo na hladno. Omaka se odlično poda k različnim vrstam mesa ter tudi pečeni zelenjavi. ...

Preberi več

Masleni namazi

Priprava Omehčano maslo z vodo in oljem ter dobro spenimo. Umešamo drobno sesekljane sušene paradižnike. Začinimo z gorčico Natureta, sesekljanim peteršiljem, worchestersko omako in limoninim sokom. Okus ojačamo še s sesekljanim in s soljo strtim čes ...

Preberi več

Zelenjavna pizza

Testo za pizzo kupimo ali pa ga naredimo sami. Z rokami ga raztegnemo v krog in premažemo s paradižnikovo omako. Artičoke in kapre odcedimo. Češnjeve paradižnike in olive razpolovimo. Testo obložimo s češnjevimi paradižniki, artičokami, kaprami, ...

Preberi več