Priprava Mleto meso začinimo s soljo in poprom ter gnetemo vsaj 10 minut. Za nekaj časa ga postavimo na hladno, najbolje kar čez noč. Čebulo na drobno nasekljamo in zmešamo z mesom. Maso razdelimo na 4 dele in oblikujemo čvrste kroglice. Položimo jih med plasti folije za živila in jih s pomočjo deske ali ponve sploščimo v čvrste pleskavice. Postavimo jih na hladno, da učvrstijo. Pleskanice premažemo z oljčnim olje, in pečemo na vročem žaru. Če želimo srednje pečene z rožnato sredico, jih pečemo ...
Priprava Mleto mlado govedino zmešamo s kajmakom, čevapom, peteršiljem in mineralno vodo. Maso gnetemo pet minut in jo pustimo počivati pol ure. Po želji lahko vmešamo tudi majhne koščke paprike, bučk ali naribanega korenja. Če uporabimo osmukane rožmarinove vejice, vršičke zavijemo v alu folijo, da se ne zažgejo. Nato oblikujemo svaljke in jih nataknemo na nabodala. Premažemo z oljčnim oljem in položimo na žar. Med pečenjem obračamo in pečemo približno 10 minut. Nasvet: Jed lahko postrežemo z n ...
Priprava Zeliščna masla so nepogrešljiv dodatek jedem na žaru in enolončnicam. Primerna zelišča za zeliščno maslo so drobnjak, peteršilj, rožmarin, timijan, bazilika, pehtran in še kaj. V maslo lahko vmešamo tudi cvetove kapucink, svežo limonino lupinico, poper, ingver, česen/papriko v prahu ali bolj pikanten kajenski poper. Drobno narezana zelišča vmešamo v zmehčano maslo ali margarino. Maso razdelimo na dva dela in vsakega posebej na papirju za peko oblikujemo v klobaso ter zavijemo. Shranimo ...
Priprava Vse sestavine za posamezne omake zmešamo in postavimo na hladno. Postrežemo k mesu in zelenjavi iz žara. Za omake lahko izberemo tudi Naturetine namaze: Namaz s curryem, Namaz s papriko, Namaz z zelišči, Namaz z gobicami in Namaz z brokolijem. Izbrane namaze zmešamo z gosto kislo smetano in potresemo z izbranimi zelišči, na primer peteršiljem, koriandrom, baziliko, drobnjakom ali timijanom. Po potrebi solimo. ...
Priprava Če smo kupili škampe z oklepom, oklepe odstranimo, operemo in odcedimo. Česen olupimo, ga na drobno nasekljamo in stresemo v skledo. Dodamo oljčno olje, sol, sveže mlet poper in limonin sok. Škampe dobro namočimo v pripravljeno mešanico in pustimo marinirati 1 uro. Rdečo čebulo olupimo in narežemo na krhlje. Škampe nabodemo na paličice izmenično s češnjevimi paradižniki in čebulo. Nabodala so lahko kovinska ali lesena. Lahko pa uporabimo tudi vejice rožmarina, ki jim odstranimo vse stra ...
Priprava Riž skuhamo. Pršut oziroma prekajen tofu narežemo na čim manjše koščke, zmešamo z odcejenim rižem in naribano mocarelo. Začinimo s peteršiljem, poprom in soljo. Lignje posušimo, pokapamo z limono in jih nadevalmo s pripravljeno mešanico. Zapremo jih z zobotrebcem, premažemo z oljem in spečemo na žaru. Med peko jih obračamo. Če pečemo na rešetki, je bolje, če dva ali tri polnjene lignje nanizamo na kovinske ali lesene paličice za ražnjiče. Tako jih bomo tudi lažje obračali. Pečemo 5 minu ...
Priprava Oljčno olje, limonin sok, sveže mlet bel poper in sol zmešamo v marinado in z njo premažemo kose lososa (lososa lahko nadomestimo s katerimi koli fileji ribe). Polagamo jih na vroč žar in jih pečemo 10 -15 minut, približno 5 minut na vsaki strani. Pri tem obrnemo samo enkrat! Med pečenjem kose lososa položimo čim bolj skupaj, da se ne izsušijo. Takoj po pečenju lososa zavijemo v alu folijo, na kateri smo naredili posteljico iz žajblja in rožmarina. Vse sestavine za omako zmešamo skupaj ...
Priprava Meso po želji narežemo na tri kose (če se odločimo za kračo, jo pečemo celo). Začinimo ga s soljo in poprom, premažemo z oljem, dodamo lovorov list in rožmarin. Pustimo ga stati 1 uro in medtem pripravimo žerjavico. Mlad krompir oščetkamo in po potrebi narežemo. Zelje razrežemo na 6 kosov. Čebulo olupimo in razrežemo na četrtine. Česen olupimo in pustimo v kosu. Bučki očistimo in narežemo na 4 dele. Ogreto posodo bogato namastimo. Meso položimo v posodo, dodamo krompir in zelje. Prekrij ...
Priprava Purana narežemo na večje kose, lahko pa ostane v enem kosu. Kožo po želji odstranimo in meso solimo, popramo ter premažemo z oljem. Meso mariniramo najmanj 1 uro. Paprike očistimo in narežemo na četrtine, paradižniku odstranimo pecelj ter ga narežemo na polovico. Čebulo olupimo in razrežemo na četrtine . Olupimo česen. Mlad krompir dobro oščetkamo, krompir z zrelo lupino pa olupimo in narežemo na četrtine. Korenček, bučko in zeleno oščetkamo in narežemo na pet centimetrov debele rezine. ...
Priprava Liste bazilike zmečkamo med dlanmi. Česen grobo nasekljamo. Iz jogurta, paradižnikovega koncentrata, oljčnega olja, zmečkanih bazilikinih listov, soli in sesekljanega česna naredimo marinado, s katero natremo kose piščanca. Mariniramo vsaj dve uri ali čez noč. Pol ure pred pečenjem meso vzamemo iz marinade in ga pustimo na sobni temperaturi. Za boljši izgled odstranimo delčke bazilike in meso položimo na zmerno vroč žar. Če pečemo večje kose mesa, jih pečemo 30 do 40 minut in vmes večkr ...
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.