Archives

Jerome solata

Priprava Kuhan fižol, na paličice narezano gaudo in ogrsko salamo zmešamo. Prelijemo z mešanico kisle smetane in kisa. Na koncu solimo. ...

Preberi več

Gozdarska solata

Priprava Gobe narežemo na četrtine, kumare na kolobarje, šunko na kockice. Dodamo ostale sestavine in zmešamo. ...

Preberi več

Frankfurtska solata

Priprava Surovo zelenjavo skuhamo. Ohrovt ostane cel, korenje zrežemo na rezance, hrenovko pa na kolobarje. Prelijemo s prelivom iz majoneze, gorčice in limone. ...

Preberi več

Eksotična sadna solata

Priprava Kuhanemu ohlajenemu rižu primešamo na kocke narezan ananas, krhlje mandarin. Mešanico vode in pomarančnega sirupa zavremo. Zakuhamo podmet iz škroba (škrob + malo vode). Prevremo (2 minuti). Ohladimo in začinimo s mletimi klinčki, cimetom in vanilij sladkorjem. Prelijemo preko solate. ...

Preberi več

Cvetačina solata po neapeljsko

Priprava Cvetačo skuhamo, vendar ne čisto do mehkega. Suhe paradižnike, pečeni papriki in inčunove fileje narežemo. Kapre nasekljamo, olive prerežemo napol. Cvetačo zmešamo z narezanimi in nasekljanimi sestavinami. Vse skupaj pokapamo z nekaj žlicami olja in balzamičnega kisa, začinimo s poprom in zmešamo. Po želji dodamo še narezana trdo kuhana jajca.   ...

Preberi več

Cvetačina solata z jajci in čebulo

Priprava Cvetačo skuhamo, jo ocedimo in pustimo, da se ohladi. Jajca trdo skuhamo, prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Čebulo in peteršilj drobno nasekljamo. Zmešamo ju z žlico kamniške gorčice, nekaj žlicami olja in limoninega soka ter začinimo s soljo in poprom. Prelijemo cvetačo, zmešamo in obložimo z na četrtine narezanimi trdo kuhanimi jajci. Dober tek!   ...

Preberi več

Cvetača z redkvicami in drobnjakom

Priprava Cvetačo skuhamo, redkvice očistimo in narežemo na lističe. Drobnjak nasekljamo, limono ožamemo in zmešamo z gorčico, soljo, poprom, drobnjakom in nasekljanimi kaprami. Prelijemo cvetačo in redkvice, zmešamo in takoj postrežemo. Dober tek!   ...

Preberi več

Humus

Čičeriko in ostale sestavine damo v mešalnik in zmiksamo. Če je zmes pregosta, dodamo več olivnega olja. Poskusimo in dodajamo začimbe po okusu. Humus bo odlična omaka za svežo ali pečeno zelenjavo, služi pa lahko tudi kot priloga falaflu ali kot namaz. ...

Preberi več

Škampi na buzaro

Na olivnem olju prepražimo belo čebulo, dodamo česen, paradižnik, pelate, drobtine, rožmarin, poper, sol. Dodamo škampe in zalijemo z vinom. Med kuhanjem počasi dolivamo vodo in pustimo vreti na šibkem ognju 20 minut. Na vrh potresemo nasekljen peteršilj. Zraven si privoščimo kozarec belega vina in bel kruh, s katerim pomažemo vso omako. ...

Preberi več

Čokoladno – karamelna pita

Za testo zmeljemo lešnike in jim dodamo moko, sladkor in maslo. Mešamo, dokler ne dobimo mase, podobne drobtinam. Dodamo rumenjak in žlico mrzle vode in gnetemo, da se sestavine premešajo. Testo razvaljamo v obliko pekača, zarolamo v folijo in pustimo 30 min v hladilniku. Pečico segrejemo na 180C, pomokamo pekač in razvijemo testo. S prsti naredimo rob. Prepikamo ga z vilico in pečemo 30 min. Pustimo, da se ohladi. Za slano karamelo vsujemo sladkor v posodo, dodamo 1-2 žlici vode in grejemo, da ...

Preberi več