Omake in prigrizki
Omake za pečeno koruzo
Ponavadi pečeno koruzo samo posolimo in že je pripravljena za grickanje. Lahko ji dodamo košček masla ali premažemo z olivnim oljem. Če pa bi radi na pikniku svojo koruzo popeljali na kulinaričen izlet, jo obogatimo z različnimi omakami.
Novoletni prigrizki
Na novoletni zabavi se bodo najbolje obnesli prigrizki, ki bodo na voljo ves čas, kuharica pa po njihovi pripravi ne bo omagana ležala v postelji. Za zabavo si lahko omislimo številne omakice, v katere bomo namakali indijske kruhke, tortilja čips, listnate palčke in svežo zelenjavo.
Zvitki iz listnatega testa
Zvitki iz listnatega testa bodo prišli prav, ko boste sedeli na kavču pred televizijo ali klepetali na večernem druženju.
Rulada iz repe in mletega mesa
Za rulado uporabimo listnato testo, mleto meso in repo. Prepražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso, svež peteršilj, solimo in popramo. Za bolj sočno rulado lahko v meso dodamo pelate. Če ne dodamo pelatov, lahko med plastmi dodamo bešamel omako. Na testo položimo plasti mesa, repe in ponovno mesa. Testo zavijemo v rulado in jo … Preberite večZelenjavna pita
Pita ali quiche bo navdušila s svojo hrustljavostjo in polnim okusom.
Čemažev pesto
Priprava Pinjole prepražimo na ponvi, nato pa v možnarju stremo pinjole, poper in sol. V posodi zmešamo čemaž, pinjole, sol in poper ter parmezan. Na koncu dolijemo toliko olivnega olja, da dobimo gosto omako.Česnova omaka
Priprava Česen sesekljamo ali stisnemo skozi stiskalnik, peteršilj pa narežemo na drobno. Vse sestavine zmešamo in omako postavimo na hladno. Omaka se odlično poda k različnim vrstam mesa ter tudi pečeni zelenjavi.Arašidov dip
Za piknik lahko pripravimo tudi mehiški arašidov dip, ki se odlično poda k vsem vrstam mesa, zelenjave, odličen pa je tudi za grizljanje tortilja čipsa.
Stročji fižol z dišavnicami
Konec poletja je stročji fižol stalnica na naših jedilnikih. Tokrat vam ponujamo malo drugeče pripravljeno jed.