Priprava Meso narežemo na zrezke ter nadevamo s kajmakom in šampinjoni. Robove zrezkov potolčemo ter zapremo, da kajmak med pečenjem ne odteče. Zrezke pomokamo z obeh strani in prepražimo v ponvi. Prelijemo z omako iz šampinjonov in dušimo približno 5 minut. Krompir skuhamo in premažemo s kajmakom. Položimo v ognjevarno posodo in gratiniramo s smetano, … Preberite več
Priprava Šparglje očistimo, jih na koncu odrežemo za približno 5 cm in jih za pol ure namočimo v vodo. Trše dele stebel olupimo z lupilcem ter šparglje začinimo po okusu s soljo, poprom začimbami in limoninim sokom. Tako pripravljene pečemo na žaru 5-10 minut. Vir: http://lowcarbdiets.about.com/od/lowcarbsidedishes/r/roastasparagus.htm
Priprava Kotlete narežemo, natremo z rožmarinom in soljo ter spečemo na žaru. Pečene kotlete postrežemo s pečenim krompirjem, rožmarinom ter pečeno zelenjavo. Vir: http://gusto.ba
Priprava Na segretem olju popražimo mleto meso ter ga z vilico porazdelimo po ponvi, da se popeče z vseh strani. Čili papriko operemo, prerežemo po dolžini, odstranimo semena ter jo na drobno nasekljamo. Fižol iz pločevinke operemo, odcedimo ter skupaj z nasekljanim čilijem dodamo mesu. Kuhamo nekaj minut ter dodamo še ketchup in po želji … Preberite več
Priprava Piščanca narežemo na 12 delov, čebulo pa olupimo in narežemo na koščke. Čili prepolovimo, očistimo semen in na drobno nasekljamo. V posodi zmešamo čebulo, maslo in čili. Z mešanico premažemo vsak kos piščanca. Olivno olje segrejemo v ognjevarni posodi in na njem na hitro popečemo kose piščanca. Zatem jih pečemo 40 do 45 minut … Preberite več
Priprava Rebrca zarežemo pri kosti, ne da bi jih pri tem prerezali, ter jih natremo s soljo in poprom. Belo čebulo olupimo in stisnemo v pire. Primešamo pomarančni sok in olje ter z mešanico premažemo rebrca. Dodamo rožmarin in pustimo v marinadi približno 2 uri. Med tem zmešamo sestavine za omako. Rebrca 30 minut pečemo … Preberite več
Priprava Perutničke operemo, posušimo ter položimo v plitvo posodo. Ostale sestavine zmešamo v skledi ter dodamo nasekljano belo čebulo. Mešanico polijemo po perutničkah in pustimo čez noč na hladnem mestu, da se marinira. Perutničke med mariniranjem enkrat obrnemo. Pekač obložimo z aluminijasto folijo ter premažemo z oljem. Perutničke odcedimo in položimo v pekač. Pečemo jih … Preberite več
Priprava Najprej zamesimo testo za kruh. Kvas raztopimo v sladkani mlačni vodi, ga dodamo k moki ter pustimo vzhajati. Po približno 15 minutah dodamo sol in olje, postopoma dodajamo mlačno vodo ter zamesimo testo. Pustimo ga vzhajati še slabe pol ure. Testo položimo na žar, ga pokrijemo ter pečemo pri nizki temperaturi. Kruh se na … Preberite več
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.