Juhe
Bučkina juha
V času, ko se bučke veselo bohotijo na vrtu, si pripravimo tudi kakšno bučkino juho. Na ta način bomo na mah porabili priljubljen pridelek.
Juha iz rdeče pese
Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo na kolobarje narezano korenje in 1 večji krompir, narezan na kocke. Dolijemo približno 1 l do 1,5 l vode, dodamo naravno jušno osnovo, solimo, popramo, dodamo timijan, peteršilj in drobnjak ter kuhamo. Približno na sredini kuhanja dodamo rdečo peso. Rdečo peso na hitro splahnemo pod vodo. Del sestavin … Preberite večProvansalska goveja enolončnica
Tradicionalna jed, kot jo pripravi kuhar s tremi Michelinovimi zvezdicami.
Čemaževa juha
Priprava Krompir olupimo krompir in narežemo na kocke ter skuhamo. Ko je mehek, dodamo čemaževe liste in skupaj kuhamo še cca. 5 minut. S paličnim mešalnikom vse pretlačimo, da dobimo kremno juho. Začinimo po okusu in dodamo ter dodamo kislo smetano.Bučna juha
Buče olupite in narežite na večje kocke. Na olju prepražite sesekljano čebulo in dodate buče, prelijete z medom in še malo prepražite. Nato zalijte z zelenjavno osnovo in kuhajte deset minut. Juho nato s paličnim mešalnikom spasirajte. Postrezite z rezino polnozrnatega ali črnega kruha. Oglejte si še recept za bučni kruhTeksaška enolončnica v kotličku
Imate radi bolj začinjene jedi? Zakaj ne bi svojega piknika popestrili z odlično teksaško enolončnico?
Kotliček z gobami in jušno zelenjavo
Če spadate med ljubitelje lahke hrane in gob, vas bo kotliček z gobami in zelenjavo preprosto navdušil.
Kunčja juha s pomladansko zelenjavo iz kotlička
Popestrite svoj piknik z enkratno juho, ki bo navdušila tudi najbolj zahtevne goste.
Italijanska paradižnikova juha z baziliko
Ta italjanska juha je okusna tako hladna kot topla. Poleti je lahko samostojen obrok, če jo postrežemo s popečenimi kruhki in sirom. Primernejši so siri z močnejšim okusom.