Recepti

Naključni recepti

Omaka guacamole

Priprava Izberemo zrel avokado, ki se ob pritisku s prstom rahlo vda. Avokado prerežemo, odstranimo peško in ga z žlico postrgamo iz lupine. Zeleno maso zmečkamo z vilico. Čebulo drobno sesekljamo. Paradižnikove pelate in feferon narežemo na čim manj ...

Preberi več

Čokoladni keksi

V posodi stepemo stopljeno maslo s sladkorjem, jajci in vanilijevim sladkorjem. V drugi posodi zmešamo moko s pecilnim praškom in solimo. Suhe sestavine dodamo k mokrim in dobro premešamo. Dodamo  čokolado, narezane na koščke, pest grobo naseklj ...

Preberi več

Krompirjeve rezine v foliji z čebulo in zelenjavo

Priprava Krompir narežemo na rezine (lističe ali kocke), ki ne smejo biti pretanke. Papriko očistimo in jo narežemo na večje kocke. Vse skupaj damo v veliko skledo, prelijemo z nekaj žlicami olivnega olja, dodamo sol, poper, nariban strok česna ter n ...

Preberi več

Mešana solata s sirom za žar in sezamom

Bučke narežemo na poljubno velike koščke oziroma kolobarje ter jih na hitro popečemo in ohladimo. Paradižnik narežemo na krhlje in ga skupaj z bučkami stresemo v skledo ter zmešamo s sezamom. Sir za žar MU Cuisine narežemo na kocke in ga na hitro pop ...

Preberi več

Pustni krofi

Najprej stepemo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor. Ko masa naraste in postane penasta, dodamo olje in mešamo naprej ter postopoma dodajamo sol, limonin sok, rum, kvas , mleko in moko. Mešamo še 15 minut. Iz mase nato oblikujemo kroglice in jih ...

Preberi več

Zvitki s hrenom

Priprava Jajce trdo skuhamo, beljak ločimo od rumenjaka in drobno zrežemo. Sesekljamo drobnjak. Zmešamo z ostalimi sestavinami za nadev, da dobimo gladko maso. Z maso nadevamo rezine pečenega pršuta, šunke ali sira. Rumenjak, kislo smetano in Naturet ...

Preberi več

Pad Thai

Pad Thai je znamenita ulična jed, ki jo na Tajskem strežejo na vsakem koraku. Sestavine morajo ohraniti svojo hrustljavost in svežino, zato je priprava Pad Thaia hitra in enostavna. Pri nas lahko kupimo potrebni Tamarind in ribjo omako v specializira ...

Preberi več

Čemažev pesto

Priprava Pinjole prepražimo na ponvi, nato pa v možnarju stremo pinjole, poper in sol. V posodi zmešamo čemaž, pinjole, sol in poper ter parmezan. Na koncu dolijemo toliko olivnega olja, da dobimo gosto omako.     ...

Preberi več