Recepti

Naključni recepti

Sadna nabodala s čokoladno kremo

Sestavine: 2 zreli banani 6 rezin biskvita 2 kivija 2 jabolka 3/4 skodelice kosov čokolade 1 dl mleka 2/3 skodelice sladkorja 1/4 skodelice masla/margarine Priprava Biskvit narežemo na manjše koščke. Čokolado in maslo/margarino stopimo na šibkem og ...

Preberi več

Škampi na buzaro

Na olivnem olju prepražimo belo čebulo, dodamo česen, paradižnik, pelate, drobtine, rožmarin, poper, sol. Dodamo škampe in zalijemo z vinom. Med kuhanjem počasi dolivamo vodo in pustimo vreti na šibkem ognju 20 minut. Na vrh potresemo nasekljen peter ...

Preberi več

Valentinovi srčki

Za biskvit spenimo jajca in sladkor. Narahlo vmešamo moko ter kakav in pečemo 10 minut na 180 stopinj v pekaču 40 x 30 cm. Kremo pripravimo tako, da stepemo sladko smetano. Belo čokolado stopimo na sopari in dodamo nekaj žlic stepene smetane. Dodamo ...

Preberi več

Nočna potica

Pri peki nočne potice pazimo, da imamo sestavine primerno ohlajene. Za testo najprej pripravimo kvasec: kvasu dodamo nekaj žlic mlačnega mleka in žličko sladkorja ter pustimo, da vzhaja. Moko presejemo v skledo. V sredini naredimo luknjico, v katero ...

Preberi več

Zelenjavna pizza

Testo za pizzo kupimo ali pa ga naredimo sami. Z rokami ga raztegnemo v krog in premažemo s paradižnikovo omako. Artičoke in kapre odcedimo. Češnjeve paradižnike in olive razpolovimo. Testo obložimo s češnjevimi paradižniki, artičokami, kaprami, ...

Preberi več

Marinada za piščančje meso

V skledi zmešamo olje, sojino omako, Worcester omako, kis in limonin sok. Ko dobro premešamo, vmešamo še gorčico v prahu, sol, poper in peteršilj. Marinado lahko uporabimo za piščanca pred kuhanjem ali pečenjem na žaru. Meso v marinadi postavimo za n ...

Preberi več

Nabodalca s sirom za žar

Na lesena nabodalca, dolga približno 20 cm, eno za drugim nabadamo sir za žar Mu Cuisine, šampinjone ter paradižnik; pripravljena nabodala na hitro opečemo na vročem žaru. Serviramo jih na posteljici iz rukole, radiča in treviškega radiča, posolimo t ...

Preberi več

Pečeni jajčevci s čemažem

Priprava Jajčevce olupite in narežite na tanke rezine. Rezine popečete na žaru na obeh straneh, nato pa jih položite v keramično posodo, jih posolite, potresite z drobno narezanim čemažem in peteršiljem ter prelijete z olivnim oljem. Jed servirat ...

Preberi več