Na olivnem olju prepražimo belo čebulo, dodamo česen, paradižnik, pelate, drobtine, rožmarin, poper, sol. Dodamo škampe in zalijemo z vinom. Med kuhanjem počasi dolivamo vodo in pustimo vreti na šibkem ognju 20 minut. Na vrh potresemo nasekljen peter ...
Za biskvit spenimo jajca in sladkor. Narahlo vmešamo moko ter kakav in pečemo 10 minut na 180 stopinj v pekaču 40 x 30 cm. Kremo pripravimo tako, da stepemo sladko smetano. Belo čokolado stopimo na sopari in dodamo nekaj žlic stepene smetane. Dodamo ...
Pri peki nočne potice pazimo, da imamo sestavine primerno ohlajene. Za testo najprej pripravimo kvasec: kvasu dodamo nekaj žlic mlačnega mleka in žličko sladkorja ter pustimo, da vzhaja. Moko presejemo v skledo. V sredini naredimo luknjico, v katero ...
Testo za pizzo kupimo ali pa ga naredimo sami. Z rokami ga raztegnemo v krog in premažemo s paradižnikovo omako. Artičoke in kapre odcedimo. Češnjeve paradižnike in olive razpolovimo. Testo obložimo s češnjevimi paradižniki, artičokami, kaprami, ...
V skledi zmešamo olje, sojino omako, Worcester omako, kis in limonin sok. Ko dobro premešamo, vmešamo še gorčico v prahu, sol, poper in peteršilj. Marinado lahko uporabimo za piščanca pred kuhanjem ali pečenjem na žaru. Meso v marinadi postavimo za n ...
Na lesena nabodalca, dolga približno 20 cm, eno za drugim nabadamo sir za žar Mu Cuisine, šampinjone ter paradižnik; pripravljena nabodala na hitro opečemo na vročem žaru. Serviramo jih na posteljici iz rukole, radiča in treviškega radiča, posolimo t ...
Priprava
Jajčevce olupite in narežite na tanke rezine. Rezine popečete na žaru na obeh straneh, nato pa jih položite v keramično posodo, jih posolite, potresite z drobno narezanim čemažem in peteršiljem ter prelijete z olivnim oljem.
Jed servirat ...
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.