Recepti

Naključni recepti

Teletina pod peko

Priprava Meso po želji narežemo na tri kose (če se odločimo za kračo, jo pečemo celo). Začinimo ga s soljo in poprom, premažemo z oljem, dodamo lovorov list in rožmarin. Pustimo ga stati 1 uro in medtem pripravimo žerjavico. Mlad krompir oščetkamo in ...

Preberi več

Bučni kruh

Priprava Pravokotni pekač (najbolje ozek in visok, sestavine primerne za 1 kg pekač) obložimo s papirjem za peko, pečico pa segrejemo na 190 °C. Bučo olupimo in zrežemo na kocke, ki jih nato 10 minut kuhamo v sopari ali z malo kropa. Kuhano bučn ...

Preberi več

Pehar z olivami

Priprava 2/3 pečenih črnih oliv, 2/3 pečenih šampinjonov, na kocke narezano gorgonzolo in mozzarello, orehova jedrca,sesekljano baziliko in na drobne koščke narezane rezine melone zmešamo in ponudimo. Pršut zvijemo tako, da vanj vtaknemo na paličice ...

Preberi več

Pikantni gnjatni zvitki

Priprava Smetano stepemo, primešamo očvrščevalec smetane, hren, skuto in rahlo premešamo. Nadev razporedimo na rezine šunke, zvijemo in postavimo za 30 minut v hladilnik. Serviranje: Okrasimo jih z vejicami majarona.   ...

Preberi več

Krompir “Jack potato”

Priprava Krompir prerežemo, zavijemo v alu folijo in pečemo v žerjavici približno 45 minut. Ko vzamemo krompir iz žerjavice, na mesto kjer smo ga prerezali, namažemo zeliščno maslo ter potresemo sir, ki smo ga prej naribali. Na koncu dodamo ...

Preberi več

Mehiška paradižnikova salsa

Priprava Vse sestavine na drobno nasekljamo. Vse skupaj stresemo v stekleno posodo in dobro premešamo. Sol in pekoče začimbe dodamo po okusu. V hladilniku pustimo stati 3 ure. Serviranje: Omaka je odlična priloga za tacose in tortilje. ...

Preberi več

Pekoča piščančja bedra z medom

Priprava Med zmešamo s tremi žlicami tople vode, primešamo poper in dodamo čili po okusu. Če ne želimo zelo pekoče jedi, iz čilija odstranimo semena in ga naribamo. Če uporabimo pasto, dodamo pol čajne žličke paste. Vse skupaj dobro premešamo. Nasolj ...

Preberi več

Omake za pečeno koruzo

Medeno-ingverjeva omaka Za to omako zmešamo jabolčni kis, med, ketchup, nasekljan feferon, česen in ingver ter ščepec soli. Rahlo pekoč okus nas bo prijetno poživil. Omaka iz sojine omake, medu in limoninega soka Sojini omaki vmešamo žlico m ...

Preberi več