Recepti

Naključni recepti

Humus

Čičeriko in ostale sestavine damo v mešalnik in zmiksamo. Če je zmes pregosta, dodamo več olivnega olja. Poskusimo in dodajamo začimbe po okusu. Humus bo odlična omaka za svežo ali pečeno zelenjavo, služi pa lahko tudi kot priloga falaflu ali kot nam ...

Preberi več

Pikantni gnjatni zvitki

Priprava Smetano stepemo, primešamo očvrščevalec smetane, hren, skuto in rahlo premešamo. Nadev razporedimo na rezine šunke, zvijemo in postavimo za 30 minut v hladilnik. Serviranje: Okrasimo jih z vejicami majarona.   ...

Preberi več

Bučna juha

Buče olupite in narežite na večje kocke. Na olju prepražite sesekljano čebulo in dodate buče, prelijete z medom in še malo prepražite. Nato zalijte z zelenjavno osnovo in kuhajte deset minut. Juho nato s paličnim mešalnikom spasirajte. Postrezite  ...

Preberi več

Poletje v mreži

Priprava Meso in papriko narežemo na 3 cm debele kocke, klobaso pa na debelejše kolobarje. Solimo in popramo, premešamo in polijemo z oljem. Ponovno premešamo. Mešanico naložimo na preklopno mrežico za žar. Dodamo še cele paradižnike, ki bodo skrbeli ...

Preberi več

Novoletni prigrizki

Za zabavo si lahko omislimo številne omakice, v katere bomo namakali indijske kruhke, tortilja čips, listnate palčke in svežo zelenjavo. Tadziki in paradižnikovo pomako, ki jo obogatimo z repki kozic ali popečenimi piščančjimi koščki, lahko veselo po ...

Preberi več

Priloga za mesne jedi iz kislih kumaric

Svinjsko ribico mariniramo v olivnem olju, rožmarinu, timijanu, drobnjaku, baziliki, kopru in česnu približno 1 uro. Marinado kasneje uporabimo za omako. Pred tem prepražimo čebulo in por, dodamo česen, marinado, kisle kumarice in vodo, lahko tudi na ...

Preberi več

Zeliščno maslo

Priprava Zeliščna masla so nepogrešljiv dodatek jedem na žaru in enolončnicam. Primerna zelišča za zeliščno maslo so drobnjak, peteršilj, rožmarin, timijan, bazilika, pehtran in še kaj. V maslo lahko vmešamo tudi cvetove kapucink, svežo limonino lupi ...

Preberi več

Gyros burger z žara

Priprava V skledi zmešamo meso, česen, čebulo v prahu, kumino, poper in sol. Razdelimo na štiri enake dele ter jih oblikujemo v polpete. Zmešamo sestavine za jogurtovo omako. Polpete spečemo na žaru in postrežemo s kruhom ter jogurtovo omako. Vir: ht ...

Preberi več