Recepti

Naključni recepti

Japonski Teriyaki hamburger

Sestavine za 4 osebe: 0,5 kg mletega puranjega mesa 1/2 skodelice krušnih drobtin 1/4 skodelice vodnega kostanja (nasekljanega) 1/4 skodelice pomarančne marmelade 2 žlici čebule (nasekljane) 2 žlici omake Teriyaki 1 jajce 1/2 žličke ...

Preberi več

Regratova solata

Krompir operemo in skuhamo z lupino, jajca pa trdo skuhamo. Nato oboje olupimo in narežemo ter zmešamo z očiščenim, opranim in osušenim regrat. Na koncu dodamo še odcejene in na trakove narezane sušene paradižnike, olivno olje, sol in poper ...

Preberi več

Tunin namaz

Priprava Sončnična semena zmeljemo v mlinčku za kavo ali sekljalniku. Tunino odcedimo, stresemo v skledo in zdrobimo z vilico. Sardele ali inčune čim bolj tanko nasekljamo. Dodamo mehko maslo, mleta sončnična semena, sesekljan peteršilj, oljčno olje, ...

Preberi več

Teksaška enolončnica v kotličku

Priprava Meso narežemo na kose velikosti večjega lešnika. Pekočim feronom odstranimo pecelje in semena ter jih na drobno nasekljamo. Čebulo in česen očistimo, sesekljamo in popražimo na srednje vročem olju. Med mešanjem kose mesa popečemo, da izpari ...

Preberi več

Zavojčki z bučkami

Priprava Očiščene bučke narežemo na čim tanjše rezine in jih solimo. Sušene paradižnike odcedimo in na drobno narežemo. Česen olupimo in ga na drobno nasekljamo. Sir nadrobimo, primešamo česen, narezane suhe paradižnike, sesekljano baziliko in po pot ...

Preberi več

Jajčni liker

V posodi stepemo rumenjake, sladkor in postrgano sredico vanilijeve palčke, da dobimo penasto strukturo. Mleko (lahko dodamo tudi sladko smetano) zavremo in ohladimo in vanj vmešamo peno in rum in vse skupaj kuhamo deset minu ...

Preberi več

Cvetačna juha

Priprava V kozici zmešamo jušno osnovo in enako količino vode. Vanjo stresemo cvetačo, solimo, popramo in naribamo muškatni orešček. Ko zavre, zmanjšamo plamen in pustimo, da počasi vre 10 – 15 min. Kozico odstavimo, iz juhe poberemo nekaj koso ...

Preberi več

Vanilijevi rogljički

Zmešamo moko, agavin sirup, sol, naribano vanilijo, zmlete orehe ter lešnike. Dodamo koščke masla in zmesimo v gladko maso. Vgnetemo rumenjaka in pustimo počivati v hladilniku 45 minut. Iz testa oblikujemo rogljičke tako, da najprej naredimo 5 cm dol ...

Preberi več