Recepti

Naključni recepti

Piščanec z limono

Priprava Piščanca narežemo na 12 delov, čebulo pa olupimo in narežemo na koščke. Čili prepolovimo, očistimo semen in na drobno nasekljamo. V posodi zmešamo čebulo, maslo in čili. Z mešanico premažemo vsak kos piščanca. Olivno olje segrejemo v ognjeva ...

Preberi več

Česnova omaka

Priprava Česen sesekljamo ali stisnemo skozi stiskalnik, peteršilj pa narežemo na drobno. Vse sestavine zmešamo in omako postavimo na hladno. Omaka se odlično poda k različnim vrstam mesa ter tudi pečeni zelenjavi. ...

Preberi več

Polnjeni lignji na žaru

Priprava Lignje najprej očistite in jim odrežite lovke. Lovke in glave nato drobno sesekljajte. Na olju prepražite sesekljano čebulo, da zlato porumeni. Dodajte sesekljane lovke, posolite in ponev odstavite z ognja. Dodajte drobno sesekljan peter ...

Preberi več

Azijski burger na žaru

Priprava: Arašidovo maslo zmešamo s kislo smetano, žličko soka limete ter dvema žličkama sojine omake. Posebej zmešamo mleto govedino, 2 žlički sojine omake, žličko soka limete, koriander, ingver ter sladko papriko. Iz mesne mešanice oblikujemo polpe ...

Preberi več

Na žaru pečen krompir z origanom in baziliko

Priprava Krompir operemo in ga razrežemo na tanjše rezine. Pripravimo si kvadrate iz dvojne folije, na vsak kvadrat položimo krompirjeve rezine. Na rezine damo žlico masla, nasekljano baziliko in malo origana. Potresemo jih z ¼ zdrobljene kock ...

Preberi več

Zavojčki z bučkami

Priprava Očiščene bučke narežemo na čim tanjše rezine in jih solimo. Sušene paradižnike odcedimo in na drobno narežemo. Česen olupimo in ga na drobno nasekljamo. Sir nadrobimo, primešamo česen, narezane suhe paradižnike, sesekljano baziliko in po pot ...

Preberi več

Rebrca po mehiško

Priprava Pripravimo polivko, s katero bomo rebrca mazali med peko. Očiščeno čebulo in česen drobno nasekljamo. Vse sestavine za polivko zmešamo v kozici in zavremo ter kuhamo 10 minut. Rebra zavijemo v alu folijo in pečemo na srednje vročem žaru. Med ...

Preberi več

Zelenjavna nabodala

Priprava Bučke in papriko narežemo na koščke. Čebulo razrežemo na četrtine. Zelenjavo popečemo na vročem olju; začinimo jo s soljo in poprom. Na kovinske paličice izmenično nabadamo čebulo, bučke, papriko in dimljen sir. Zelenjavna nabodala še enkrat ...

Preberi več