Recepti

Naključni recepti

Šparglji v pršutu na žaru

Priprava Šparglje očistimo ter jih na koncu odrežemo za približno 5 cm. Pršut narežemo na trakove ter vanje ovijemo šparglje. Vsak špargelj premažemo z mešanico olivnega olja ter stisnjenega česna. Začinimo s poprom ter pečemo na žaru približno 4 min ...

Preberi več

Polnjeni lignji

Priprava Riž skuhamo. Pršut oziroma prekajen tofu narežemo na čim manjše koščke, zmešamo z odcejenim rižem in naribano mocarelo. Začinimo s peteršiljem, poprom in soljo. Lignje posušimo, pokapamo z limono in jih nadevalmo s pripravljeno mešanico. Zap ...

Preberi več

Ražnjiči iz škampov

Priprava Vse sestavine, razen škampov sesekljamo in zmešamo v marinado. Škampe očistimo, da nam ostanejo le repki. Repke vmešamo v marinado in jih pustimo stati 2 uri na sobni temperaturi. Repke nato nataknemo na palčke za ražnjiče in položimo na žar ...

Preberi več

Regratova solata

Krompir operemo in skuhamo z lupino, jajca pa trdo skuhamo. Nato oboje olupimo in narežemo ter zmešamo z očiščenim, opranim in osušenim regrat. Na koncu dodamo še odcejene in na trakove narezane sušene paradižnike, olivno olje, sol in poper ...

Preberi več

Čokoladni smoothie z ingverjem

Sestavine za 4 osebe: 3 dcl vode 10 g svežega korenine ingverja 200 g temne čokolade za kuhanje 3 dcl sladke smetane 2 čajni žlički cimeta Priprava Olupljeno korenino ingverja narežemo na rezine (lahko tudi naribamo) ter položimo v vrelo vodo za 1 ...

Preberi več

Krhki flancati

Moko, jajca, sol, sladkor in maslo zmešamo in dobro pregnetemo, da postane gladko. Dodamo rum in limonin sok ter testo pokrijemo in pustimo stati eno uro. Testo razvaljamo in razrežemo na pravokotnike, po njihovi sredini pa zarežemo par črt. Flancat ...

Preberi več

Zelenjavna pizza

Testo za pizzo kupimo ali pa ga naredimo sami. Z rokami ga raztegnemo v krog in premažemo s paradižnikovo omako. Artičoke in kapre odcedimo. Češnjeve paradižnike in olive razpolovimo. Testo obložimo s češnjevimi paradižniki, artičokami, kaprami, ...

Preberi več

Puranja rolada

Za  pripravo rolade potrebujemo večje puranje zrezke, ki jih bomo zvili v rolado. Zrezke predhodno potolčemo in malo posolimo. Špinačo blanširamo ter dodamo skuto, parmezan in pinjole. Mešanico položimo na meso ter zavijemo v rolado. Z ...

Preberi več