Recepti

Naključni recepti

Ražnjiči iz škampov

Priprava Vse sestavine, razen škampov sesekljamo in zmešamo v marinado. Škampe očistimo, da nam ostanejo le repki. Repke vmešamo v marinado in jih pustimo stati 2 uri na sobni temperaturi. Repke nato nataknemo na palčke za ražnjiče in položimo na žar ...

Preberi več

Indijski kruhki (naan) s kardamonom

Priprava: Kvas raztopimo v mlačni vodi ter mu dodamo med. Pustimo stati približno 10 minut, da se mešanica speni. Dodamo olivno olje, moko, sol, kardamon ter mešamo dokler se masa ne izoblikuje v kepo. Testo mesimo na pomokani površini, da postane gl ...

Preberi več

Sladka balzamična marinada

V majhno skledico zmešamo bazlamični kis, olje, rjavi sladkor, sladko čebulo in poper. Ko vse dobropremešamo, prelijemo čez meso in postavimo v hladilnik od ene do štiri ure (dlje ko bomo marinirali meso, bolj se bo navdelo okusa marin ...

Preberi več

Sirovi kruhki na žaru

Priprava Sir in začimbe zmešamo v skledi. Kruhove rezine z obeh strani premažemo z olivnim oljem ter jih obložimo s sirno mešanico. Položimo jih na žar ter pečemo od 3 do 5 minut na srednji temperaturi. Vir: http://busycooks.about.com/od/breadtreatme ...

Preberi več

Solata iz jajčevcev s kaprami in rukolo

Priprava Rukolo operemo in po potrebi narežemo na manjše kose ter jo stresemo v skledo. Sončnična semena na suho popražimo v ognjevarni ponvi, toliko, da začnejo pokati in zadišijo. Česen olupimo in sesekljamo. Jajčevce po potrebi narežemo na manjše ...

Preberi več

Čokoladni sufle

Čokolado in maslo stopimo nad soparo. Premešamo, da dobimo gladko zmes. Pustimo, da se ohladi. Jajca in sladkor z mešalnikom penasto umešamo. Počasi primešamo moko. Masi prilijemo stopljeno čokolado z maslom. Tako pripravljeno maso lahko do dva dni p ...

Preberi več

Musaka iz kislega zelja, krompirja in mesa

Na drobno narežemo čebulo in česen ter vse skupaj prepražimo. Dodamo mleto mešano meso in svež peteršilj ter prepražimo. Pazljivi moramo biti pri soljenju mesa, saj je že zelje nekoliko slano. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na tanke kolobarje. ...

Preberi več

Pehar z olivami

Priprava 2/3 pečenih črnih oliv, 2/3 pečenih šampinjonov, na kocke narezano gorgonzolo in mozzarello, orehova jedrca,sesekljano baziliko in na drobne koščke narezane rezine melone zmešamo in ponudimo. Pršut zvijemo tako, da vanj vtaknemo na paličice ...

Preberi več