Priprava Paradižnik sesekljamo (paradižnika ne lupimo in ne odstranjujemo semen), ga položimo v stekleno posodo in dodamo sesekljan česen (česen lahko tudi naribamo). Nato dodamo sesekljano baziliko, 2 žlički olivnega olja in dobro premešamo. Zmes po ...
Moko, jajca, sol, sladkor in maslo zmešamo in dobro pregnetemo, da postane gladko. Dodamo rum in limonin sok ter testo pokrijemo in pustimo stati eno uro.
Testo razvaljamo in razrežemo na pravokotnike, po njihovi sredini pa zarežemo par črt. Flancat ...
Priprava Šparglje očistimo ter jih na koncu odrežemo za približno 5 cm. Preden jih položimo na žar, jih za pol ure namočimo v vodo. Pečemo jih dokler se ne zmehčajo in se na njih začnejo poznati odtisi z žara. V vsako tortiljo položimo 4 šparglje, ji ...
Pad Thai je znamenita ulična jed, ki jo na Tajskem strežejo na vsakem koraku. Sestavine morajo ohraniti svojo hrustljavost in svežino, zato je priprava Pad Thaia hitra in enostavna. Pri nas lahko kupimo potrebni Tamarind in ribjo omako v specializira ...
Priprava
Lignje najprej očistite in jim odrežite lovke. Lovke in glave nato drobno sesekljajte.
Na olju prepražite sesekljano čebulo, da zlato porumeni. Dodajte sesekljane lovke, posolite in ponev odstavite z ognja. Dodajte drobno sesekljan peter ...
Priprava Zelenjavo skuhajte v slani vodi in ji dodajte očiščene ribe. Kuhajte dokler se riba ne zmehča. Vodo odcedite in odstranite meso s kosti. Meso ribe sesekljajte skupaj z zelenjavo. Dodajte na drobno sesekljan česen, poper, rdečo papriko in jaj ...
Medeno-ingverjeva omaka
Za to omako zmešamo jabolčni kis, med, ketchup, nasekljan feferon, česen in ingver ter ščepec soli. Rahlo pekoč okus nas bo prijetno poživil.
Omaka iz sojine omake, medu in limoninega soka
Sojini omaki vmešamo žlico m ...
Priprava Paradižnik olupimo, odstranimo semena in ga sesekljamo (naj ne bo predrobno sesekljan). Solimo in popramo. Kruh popečemo na žaru ali v električnem grilu. Obe strani vročega kruha podrgnemo s česnom in kruh zložimo na velik krožnik. Vsak kos ...
Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika. Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.