Recepti

Naključni recepti

Polnjeni lignji

Priprava Riž skuhamo. Pršut oziroma prekajen tofu narežemo na čim manjše koščke, zmešamo z odcejenim rižem in naribano mocarelo. Začinimo s peteršiljem, poprom in soljo. Lignje posušimo, pokapamo z limono in jih nadevalmo s pripravljeno mešanico. Zap ...

Preberi več

Sirovi kruhki na žaru

Priprava Sir in začimbe zmešamo v skledi. Kruhove rezine z obeh strani premažemo z olivnim oljem ter jih obložimo s sirno mešanico. Položimo jih na žar ter pečemo od 3 do 5 minut na srednji temperaturi. Vir: http://busycooks.about.com/od/breadtreatme ...

Preberi več

Šparglji v pršutu na žaru

Priprava Šparglje očistimo ter jih na koncu odrežemo za približno 5 cm. Pršut narežemo na trakove ter vanje ovijemo šparglje. Vsak špargelj premažemo z mešanico olivnega olja ter stisnjenega česna. Začinimo s poprom ter pečemo na žaru približno 4 min ...

Preberi več

Orade na žaru

Ribe očistimo in posušimo do suhega, tako bomo preprečili da se ribe primejo na rešetko. Nato jih nasolimo. Rešetko na žaru premažemo z oljem in nanjo položimo ribe. Rešetko postavimo na žar in ribe pečemo na vsaki strani okoli 5 - 7 minut. Čas pečen ...

Preberi več

Zelenjavna nabodala

Priprava Bučke in papriko narežemo na koščke. Čebulo razrežemo na četrtine. Zelenjavo popečemo na vročem olju; začinimo jo s soljo in poprom. Na kovinske paličice izmenično nabadamo čebulo, bučke, papriko in dimljen sir. Zelenjavna nabodala še enkrat ...

Preberi več

Musaka iz kislega zelja, krompirja in mesa

Na drobno narežemo čebulo in česen ter vse skupaj prepražimo. Dodamo mleto mešano meso in svež peteršilj ter prepražimo. Pazljivi moramo biti pri soljenju mesa, saj je že zelje nekoliko slano. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na tanke kolobarje. ...

Preberi več

Krompirjeve rezine v foliji z čebulo in zelenjavo

Priprava Krompir narežemo na rezine (lističe ali kocke), ki ne smejo biti pretanke. Papriko očistimo in jo narežemo na večje kocke. Vse skupaj damo v veliko skledo, prelijemo z nekaj žlicami olivnega olja, dodamo sol, poper, nariban strok česna ter n ...

Preberi več

Humus

Čičeriko in ostale sestavine damo v mešalnik in zmiksamo. Če je zmes pregosta, dodamo več olivnega olja. Poskusimo in dodajamo začimbe po okusu. Humus bo odlična omaka za svežo ali pečeno zelenjavo, služi pa lahko tudi kot priloga falaflu ali kot nam ...

Preberi več