Recepti

Naključni recepti

Lešnikovo mleko

Priprava Oreščke za 2 uri namočimo v vodi, da se zmehčajo. Vse sestavine mešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Če želimo redek napitek, vse skupaj precedimo čez cedilno krpo, da dobimo bistro mleko. V hladilniku ga lahko granimo do 4 dni. ...

Preberi več

Rebrca na žaru

Priprava Rebrca zarežemo pri kosti, ne da bi jih pri tem prerezali, ter jih natremo s soljo in poprom. Belo čebulo olupimo in stisnemo v pire. Primešamo pomarančni sok in olje ter z mešanico premažemo rebrca. Dodamo rožmarin in pustimo v marinadi pri ...

Preberi več

Gazpačo

Priprava Paradižnike olupimo in sesekljamo, če je veliko semen jih odstranimo. Paradižnik lahko zmeljemo tudi z mešanikom. Vse ostale sestavine nasekljamo in narežemo na manjše kose. Kumaro prej olupimo. Česen lahko naribamo, da dobi lepšo teksturo. ...

Preberi več

Marinada za piščančje meso

V skledi zmešamo olje, sojino omako, Worcester omako, kis in limonin sok. Ko dobro premešamo, vmešamo še gorčico v prahu, sol, poper in peteršilj. Marinado lahko uporabimo za piščanca pred kuhanjem ali pečenjem na žaru. Meso v marinadi postavimo za n ...

Preberi več

Parmezanova rolada z vloženo papriko

Priprava Iz beljakov stepemo sneg. V zmehčano maslo vmešamo rumenjake, parmezan in skuto. Počasi vmešavamo moko in sneg. Dobimo rahlo zmes, ki jo tanko namažemo na peki papir. Pekač damo v ogreto pečico na 200°C in pečemo osem minut. Pečeno rolad ...

Preberi več

Musaka iz kislega zelja, krompirja in mesa

Na drobno narežemo čebulo in česen ter vse skupaj prepražimo. Dodamo mleto mešano meso in svež peteršilj ter prepražimo. Pazljivi moramo biti pri soljenju mesa, saj je že zelje nekoliko slano. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na tanke kolobarje. ...

Preberi več